O NÁSPARTNEŘIFOTOGALERIEDOKUMENTYKONTAKTY

Hledat

Aktuality

Příjem časopisů pro rok 2022 zahájen

Pátek, 11 Březen 2022

Časopisy z Královehradeckého a Pardubického kraje -aAlespoň dvě čísla z období školního roku 2021-2022 pošlete do 30. června 2022. Na obálku napište - Školní časopisy (doplňte příslušný kraj+název časopisu).+ zasílejte obyčejně (neposílat doporučeně!!!) na adresu

Altus, z.s. Strojařů 1387, 537 01 Chrudim.

Současně nezapomeňte vyplnit elektronickou přihlášku na 

https://forms.gle/VTWroMBXzthcgrKC7

Dotazy odpoví Roman Málek, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript či telefon 731561465 (pozor, v termínu 24.4.-12.5.2022 nedostupný).

 

Soutěž Školní časopis roku nakonec bude i v roce 2021

Čtvrtek, 06 Květen 2021

Soutěž Školní časopis roku nakonec bude i v roce 2021

Chrudim – školní redakce nezahálely ani v době uzavřených škol, vyplývá z bleskového průzkumu pořadatelů tradiční soutěže Školní časopis roku. Proto i v letošním roce byl vyhlášen další ročník této oblíbené soutěže.

„Pro letošní rok jsme upravili pravidla. Stačí časopis zaregistrovat na stránce www.skolnicasopisroku.cz a poslat alespoň jedno číslo ve fyzické podobě do konce června. Pořadatelé časopisy nejen ohodnotí, ale jednotlivým redakcím pomohou vylepšit časopisy," vysvětluje ředitele soutěže ve východních Čechách Roman Málek z pořádajícího spolku Altus.

   

Soutěž Školní časopis roku Pardubického kraje a Královéhradeckého zná vítěze 2020

Středa, 07 Říjen 2020

Chrudim – zavřené školy, ale i omezení volnočasových aktivit bylo příčinou nižšího počtu přihlášených školních časopisů ve východních Čechách. Přesto organizátoři nevzdali boj, ocenili nejlepší časopisy a poděkovali jim za účast. V letošním roce bohužel bez oficiálního vyhlášení, exkurzí a seminářů.

„V Královéhradeckém kraji se nejlépe umístil časopis Exkluziv (vydává ZŠ Dobruška), v Pardubickém kraji se nejlépe umístily časopisy Školní drby (Speciální základní škola a střední škola Svitavy – v kategorii speciálních škol), časopis Béďa (ZŠ Lanškroun, B. Smetany 460 – žáci I. stupně), časopis Šotek (ZŠ a MŠ Proseč – žáci II. stupně), časopis Pružina (speciální kategorie), časopis Vyzvědač (Střední průmyslová škola chemická Pardubice v kategorii středních škol). V internetových časopisech první příčky obsadila Chrudimka (Pardubický kraj) a Deník GymNP (Královéhradecký kraj)," shrnuje výsledky ředitel soutěže Roman Málek ze zapsaného spolku Altus.

„Letošní kvalita hodnocených časopisů šla opět velmi nahoru. Jsem ohromen tím, co dokáží učitelé s žáky udělat za mnohdy až profesionální výtvory, a to ještě při ztížených podmínkách koronavirové výuky. Za to si zaslouží obrovskou poklonu a obdiv," prozradil europoslanec Tomáš Zdechovský.

Předsedou poroty byl v tomto roce Pavel Veverka a záštitu nad akcí převzali europoslanec Tomáš Zdechovský a poslanec Pavel Bělobrádek.

   

Soutěž „Školní časopis roku 2018“ Pardubického a Královéhradeckého kraje

Neděle, 04 Březen 2018

Vydavatelé školních a oddílových časopisů se mohou přihlásit do soutěže Školní časopis roku Pardubického a Královéhradeckého kraje 2018

Chrudim – do krajského kola soutěže o nejlepší školní časopis v Pardubickém a Královéhradeckém kraji se mohou až do 10. dubna hlásit všichni vydavatelé školních, oddílových či klubových časopisů. Akci pořádá Asociace středoškolských klubů České republiky ve spolupráci s krajským koordinátorem zapsaným spolkem Altus pod záštitou poslance Pavla Bělobrádka a europoslance Tomáše Zdechovského.

Přihlášení časopisů je velmi jednoduché. „Stačí na stránkách http://askcr.cz/casopis/ zaregistrovat elektronicky časopis a poslat dvě ukázková čísla na adresu Altus, z.s., Strojařů 1387, Chrudim," vysvětluje postup ředitel soutěže Roman Málek.

Soutěž je postupová a nejlepší časopisy mají šanci vyhrát v celorepublikovém kole. V krajském získává každý přihlášený pamětní desku a pro zástupce redakcí jsou připraveny zajímavé exkurse.

   

Mladí lidé z Chrudimska si prohlédli sněmovnu

Čtvrtek, 22 Prosinec 2016

Chrudim / Praha – v úterý 20. prosince 2016 si mladí lidé z Chrudimska prohlédli Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR. V předvánoční době si tak zpestřili výuku. Akci uspořádal zapsaný spolek Altus ve spolupráci se Základní školou Komenského ve Skutči.

snemovnaskutec2

„Cílem akce bylo ukázat mladým lidem práci poslanců, ale taky je motivovat k participaci na občanském životě. Akce volně navázala na zářijový program Kandidát, který si kladl za cíl větší zájem o veřejné dění," připomíná smysl akce Roman Málek.

S žáky se setkal také jihomoravský poslanec Jiří Mihola. Ten velmi zajímavě pohovořil s dětmi a občas glosoval známé výroky a politiky ze sněmovny. Zároveň žáky překvapil velkou znalostí Chrudimska a slíbil návštěvu skutečské školy.

Na příští rok chce spolek Altus uspořádat setkání mladých lidí se zájmem o politiku, politický marketing, ale i občanskou angažovanost.

„Není rozhodující, které straně kdo fandí, ale hlavním smyslem je zapojit mladé lidi. Bohužel jejich zastoupení v politice je málo a je potřeba vychovávat další generace," uzavírá Málek.

Projekt Kandidát.cz stejně jako cestu do Poslanecké sněmovny by nebylo možné realizovat bez finanční podpory Pardubického kraje a společnosti R36.cz.

IMG_4735

   

Nejlepší redaktoři školních časopisů Pardubického kraje navštívili Prešovský kraj

Čtvrtek, 09 Červen 2016

Chrudim/Prešov – za podpory Pardubického kraje se naskytla účastníkům soutěže o nejlepší časopis v kraji možnost exkurse do Prešovského kraje a návštěvy redakcí.

„Ve čtvrtek se vrátila zpět domů desetičlenná výprava z Prešovského kraje, kde pobývala a seznamovala se s chodem redakcí a tvorbou novin. Žáci navštívili redakce Denníku Korzár, Prešovských novin a Prešovského večerníku v krajském městě a nejlepší středoškolský časopis na Slovensku Gymoš v Bardějově,“ přiblížil po návratu program Roman Málek ze spolku Altus, které akci pořádalo a každoročně pořádá soutěž Školní časopis Pardubického kraje.

O slavnostní přijetí redaktorů se postarala samotná primátorka Prešova Andrea Turčanová, který se svými kolegy představila zajímavosti města a regionu.

„Velmi milé bylo oficiální přijetí do jednací síně paní primátorkou se vší vážností jako oficiální delegace z jiné země. Žáci zjistili mnoho informací o městě Prešově a dostali dárkové balíčky o Prešovském kraji a nejvíce je zaujalo lázeňské město Bardějov. Studenti navázali osobní kontakty s redaktory nejlepšího středoškolského časopisy Gymoš a domluvili se na další spolupráci. Děti ochutnaly místní speciality, především speciální omáčku mačanku,“ řekla zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ Krouna Lenka Beniačová

Na to navázalo přijetí a společný oběd na Prešovském kraji a diskuse o zajímavostech cestovního ruchu.

Pro účastníky byl připraven i program a prohlídka města Bardějov a účast na oslavách Dni města Prešov. Na závěr všichni dostali malou pozornost a pozvání do města Svidník.

Akci bylo možnost uskutečnit díky podpoře Pardubického kraje a společnosti LEO Express.

   

Strana 1 z 9

pardubicky-kraj-logo-00o-1200x675-cropped logo-chrudim radampak-logo-800x445Logo-MSMT
(c)2011 - Občanské sdružení ALTUS
Foto použito © Godfer / Fotky & Foto
Web vytvořil Lukáš Rolínek - NETOVKY.info Systém běží na CMS Joomla 1.5