O NÁSPARTNEŘIFOTOGALERIEDOKUMENTYKONTAKTY

Hledat

Mladí lidé z Chrudimska si prohlédli sněmovnu

Chrudim / Praha – v úterý 20. prosince 2016 si mladí lidé z Chrudimska prohlédli Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR. V předvánoční době si tak zpestřili výuku. Akci uspořádal zapsaný spolek Altus ve spolupráci se Základní školou Komenského ve Skutči.

snemovnaskutec2

„Cílem akce bylo ukázat mladým lidem práci poslanců, ale taky je motivovat k participaci na občanském životě. Akce volně navázala na zářijový program Kandidát, který si kladl za cíl větší zájem o veřejné dění," připomíná smysl akce Roman Málek.

S žáky se setkal také jihomoravský poslanec Jiří Mihola. Ten velmi zajímavě pohovořil s dětmi a občas glosoval známé výroky a politiky ze sněmovny. Zároveň žáky překvapil velkou znalostí Chrudimska a slíbil návštěvu skutečské školy.

Na příští rok chce spolek Altus uspořádat setkání mladých lidí se zájmem o politiku, politický marketing, ale i občanskou angažovanost.

„Není rozhodující, které straně kdo fandí, ale hlavním smyslem je zapojit mladé lidi. Bohužel jejich zastoupení v politice je málo a je potřeba vychovávat další generace," uzavírá Málek.

Projekt Kandidát.cz stejně jako cestu do Poslanecké sněmovny by nebylo možné realizovat bez finanční podpory Pardubického kraje a společnosti R36.cz.

IMG_4735

pardubicky-kraj-logo-00o-1200x675-cropped logo-chrudim radampak-logo-800x445Logo-MSMT
(c)2011 - Občanské sdružení ALTUS
Foto použito © Godfer / Fotky & Foto
Web vytvořil Lukáš Rolínek - NETOVKY.info Systém běží na CMS Joomla 1.5